|
Forum uCoz Zarządzanie systemem Dostosowanie wyglądu witam Pisze z malym pytaniem |
witam Pisze z malym pytaniem |
Hej dawqq,
Arczi mówi dobrze, faktycznie jednak widocznie wstawiłeś swój obrazek w troszkę złe miejsce ![]() Możesz jednak w prosty sposób ustawić to tak, żeby wyglądało tak jak chcesz: 1. Zgodnie z tym, co poradził Arczi, wejdź w Wygląd -> Zarządzanie wyglądem (szablony) -> Globalne bloki -> Górna część witryny. Następnie należy usunąć baner z logiem "FX" i dodać swój własny. Ja zrobiłem to w najprostszy sposób- poprzez edytor WYSIWYG (What You See Is What You Get, czyli "To co widzisz to to, co otrzymasz"): ![]() 2. Będąc w edytorze WYSIWYG możesz zarządzać obrazkami w zasadzie podobnie do tego jak odbywa się to np. w Wordzie itp. Wystarczy zaznaczyć niechciany obrazek i usunąć go po prostu backspace'm: ![]() 3. Teraz pozostało już tylko dodać nowy obrazek, można to zrobić poprzez odpowiedni przycisk w wizualnym edytorze WYSIWYG. Można tam ustawić również np. rozmiar obrazka, to czy ma być np. na środku czy też po lewej lub prawej stronie ekranu itd ![]() Daj znać, czy wszystko poszło ok, poniżej przykład tego, co mi wyszło: http://przyklad.ucoz.pl |
dawqq,
chodzi o URL obrazka hostowanego na iv.pl? Trzeba całkiem usunąć ten url (czy obrazek)- również w edytorze WYSIWYG i dodać nowy url obrazka. Aby uzyskać nowy, stabilny url obrazka najlepiej trzymać go na serwerze uCoz, na swojej własnej stronie ![]() Wystarczy dodać obrazek w Panelu zarządzania -> Menadżer plików i skopiować url klikając na ikonkę "oka" lub "i" obok nowo załadowanego obrazu ![]() |
| |||
| |||