|
Forum uCoz Zarządzanie systemem Dostosowanie wyglądu Rotator banerów (Rotator banerów) |
Rotator banerów |
Proszę o podanie adresu strony.
Rotator bannerów działa w następujący sposób -> w Panelu Zarządzania dodaje się kategorię bannerów - a potem odpowiednią ilość reklam dla danej kategorii (wraz z parametrami) które następnie zostają uporządkowane. Następnie należy przekleić kod kategorii w miejscu strony w którym banner ma się wyświetlać. Przed zadaniem pytania skorzystaj z funkcji "Szukaj". Poprawny tytuł oraz dział ułatwi odpowiedź na pytanie.
|
Dokładnie tak jak zostało to wyżej napisane. Zwróć uwagę na wielkość obrazów. Po dodaniu ich w rotatorze bannerów powinieneś na stronie kleić poniższy kod pozwalający na wyświetlanie obrazków:
Kod <script type="text/javascript" src="http://bestshooterclan.ucoz.com/rtr/1"></script> Przed zadaniem pytania skorzystaj z funkcji "Szukaj". Poprawny tytuł oraz dział ułatwi odpowiedź na pytanie.
|
Rozumiem że obrazki wgrywasz na swój serwer? Co do czasu - nie ustawiasz go bezpośrednio. Ilość wyświetleń regulujesz parametrem Priorytet oraz Max. liczba wyświetleń i Max. liczba kliknięć.
Przed zadaniem pytania skorzystaj z funkcji "Szukaj". Poprawny tytuł oraz dział ułatwi odpowiedź na pytanie.
|
Tak obrazki wgrywam na serwer. Następnie typ banera wybieram obrazek lub flash. Adres url obrazu banera kopiuje z plików serwera z ikony link do pliku. Przy opcji adres strony jest to wyboru blank lub top. Co wybrać? Jakie wartości ustawić w polu priorytet i max liczba wyświetleń i max liczba kliknięć. Priorytet mam na 5, a pozostałe dwie opcje na 0. Jak skopiuje wygenerowany kod, to mam obrazek na stronie, lecz się nie zmienia, a domyślnie dodałem 3 obrazki
Post edytowany przez ali4 - Wtorek, 12-03-2013, 14:18
|
Po kolei:
-blank lub top - musisz w polu wpisać adres strony do której ma kierować banner. Blank - link otworzy się w nowym oknie, top - link otworzy się w tym samym oknie. -priorytet wszędzie ustaw na 5. Jeśli wpiszesz 0 w maksymalnej liczbie wyświetlen i maksymalnej liczbie kliknięć - oznacza to że bannery nie będą się wyświetlały (zostaną wyświetlone zero razy) - stąd pola te pozostaw puste Przed zadaniem pytania skorzystaj z funkcji "Szukaj". Poprawny tytuł oraz dział ułatwi odpowiedź na pytanie.
|
Wie ktoś jak za pomocą rotatora banerów (o ile jest to możliwe) zmieniać tło strony tj. background czy trzeba by zrobić jakiś zewnętrzny skrypt podmieniający podlinkowane tło ( np. z 3obrazkow losuje jaki ustawić / skopiować i zmienić nazwę na tlo.png/background-image.png ).
Chodzi mi aby ostatecznie uzyskać efekt zmieniającego się tła (nie koniecznie losowo) co np. tydzień albo co miesiąc. |
| |||
| |||