|
Forum uCoz Zarządzanie systemem Edytor podstron Problem z przeglądaniem strony (Strona zachowuje się jak edytor tekstu) |
Problem z przeglądaniem strony |
Podczas przeglądania strony nie można korzystać z linków oraz menu strony. Najeżdżając na link lub kategorię menu myszką pojawia się migający kursor, treść strony można usunąć jak w edytorze tekstu podczas przeglądania jako niezalogowany użytkownik, można też dopisywać znaki, dopiero po odświeżeniu wszystko wraca do zapisanej wcześniej postaci. Błąd nastąpił podczas zmieniania koloru czcionki formularza rejestrowania użytkownika oraz strony rejestrowania użytkownika lub edycji ustawień administratora. Dodam też że próbowałem zakupić pakiet biznes za 5,49USD, nie dokonałem płatności ponieważ dopiero co zasiliłem PayPal, więc w zakładce "niezapłacone zamówienia" widnieje numer zamówienia itd., wątpię jednak żeby to miało jakiś wpływ na działanie strony. Pasek zarządzania również nie działa prawidłowo,można zaznaczyć jego opcje i usunąć jak tekst w edytorze, po odświeżeniu opcje paska wracają lecz nie działają. Link do strony http://nightvisionhunt.ucoz.org. Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Dodane (15-07-2013, 21:28) |
Po pierwsze - wedle opisu strona zachowuje się tak jakby został uruchomiony na niej kreator (będąc zalogowanym na własnej stronie jako administrator - górna belka - Kreator - Włącz kreator/Wyłącz kreator). Lub też w czasie tworzenia strony został wykasowany fragment kodu który powoduje takie a nie inne zachowanie strony.
Proszę o podanie numeru zamówienia - zobaczymy jaki jest jego status. Co do kodu - należy podać pełen numer wraz z numerem kierunkowym kraju - szczegółowe info krok po kroku dostępne jest tutaj: http://forum.ucoz.pl/forum/2-157-1 Przed zadaniem pytania skorzystaj z funkcji "Szukaj". Poprawny tytuł oraz dział ułatwi odpowiedź na pytanie.
|
Witam,
Problem z nieaktywnymi linkami i stroną zachowującą się jak dokument tekstowy został naprawiony. Co do kodu SMS - sprawdziliśmy w bazie i kod aktywacyjny został wysłany na podany numer telefonu - numer został potwierdzony: http://screencast.com/t/C9JBlbC4Ds Przed zadaniem pytania skorzystaj z funkcji "Szukaj". Poprawny tytuł oraz dział ułatwi odpowiedź na pytanie.
|
Znów pojawił się ten sam problem, tym razem edytowałem w html stronę główną sklepu. Uważnie patrzyłem na to czy nie usuwam żadnego fragmentu kodu html, zmieniłem jedynie kolor czcionki, zapisałem i bach! Znów strona zachowuje się jak edytor tekstowy
Dodane (18-07-2013, 19:21) |
Mała sugestia na przyszłość - dokładne sprawdzanie kodu i zamykanie wszystkich otwartych znaczników, taki był m.in. powód pierwszego zgłoszenia ;).
Pozdrawiam!! Przed zadaniem pytania skorzystaj z funkcji "Szukaj". Poprawny tytuł oraz dział ułatwi odpowiedź na pytanie.
|
Witam, znalazłem już źródło powstawania błędu, podczas edycji graficznej html przy zmianie koloru czcionki i zapisaniu ustawień w znaczniku "<title>" kod zmienia się na <!--if($META_TITLE$)-->$META_TITLE$<!--else-->$CAT_NAME$ - $MODULE_NAME$ - $SITE_NAME$<!--endif-->. Moduł "moje towary" zachowuje się jak edytor http://nightvisionhunt.ucoz.org/shop/user/1/goods. zmieniłem zawartość "<title>" sugerując się innym podstronami na <?if($META_TITLE$)?>$META_TITLE$<?else?>$CAT_NAME$ - $MODULE_NAME$ - $SITE_NAME$<?endif?>. Nazwa strony wyświetla się prawidłowo jednak nadal zachowuje się jak edytor . W czym może leżeć problem? Z góry dziękuje za pomoc:)
|
tak, znacznik jest zamknięty
Dodane (22-07-2013, 18:17) Dodane (22-07-2013, 18:21) |
Wszystko powinno już działać prawidłowo - w kodzie brakowało parametru związanego z edycją treści.
Przy okazji wyjaśniając - kod podany wyżej: Kod ?if($META_TITLE$)?>$META_TITLE$<?else?>$CAT_NAME$ - $MODULE_NAME$ - $SITE_NAME$<?endif?> powinien wyglądać tak: Kod <?if($META_TITLE$)?>$META_TITLE$<?else?>$ENTRY_TITLE$ - $MODULE_NAME$ - $SITE_NAME$<?endif?> Nie zawsze przeklejanie kodu z jednej podstrony na drugą jest dobrym rozwiązaniem. Przed zadaniem pytania skorzystaj z funkcji "Szukaj". Poprawny tytuł oraz dział ułatwi odpowiedź na pytanie.
|
| |||
| |||