|
Forum uCoz Zarządzanie systemem Dodatkowe funkcjonalności Efekty dźwiękowe na stronie |
Efekty dźwiękowe na stronie |
Tak, jest to możliwe. Można skorzystać ze skryptu:
Kod <a href="URL" onclick="playSound('SOUND-URL')">Click me:)</a> <div id="mysoundEl"></div> <script language="javascript" type="text/javascript"> function playSound(soundfile) { document.getElementById("mysoundEl").innerHTML= "<embed src=\""+soundfile+"\" hidden=\"true\" autostart=\"true\" loop=\"false\" />"; } </script> Przed zadaniem pytania skorzystaj z funkcji "Szukaj". Poprawny tytuł oraz dział ułatwi odpowiedź na pytanie.
|
Skrypt umieszczasz na każdej z podstron gdzie chcesz aby efekty dźwiękowe były odtwarzane. Skrypt wklejasz po znaczniku .
Link do pliku dźwiękowego umieszczasz w tej linijce: Kod <a href="URL" onclick="playSound('SOUND-URL')">Click me:)</a> zamieniając SOUND-URL na pożądany odnośnik do pliku. Plik możesz wgrać poprzez Panel Zarządzania -> Narzędzia -> Manager plików. Format pliku dowolny - nie ma w tym wypadku znaczenia. Pamiętaj tylko żeby plik nie był zbyt duży i nie odstraszał odwiedzających. Przed zadaniem pytania skorzystaj z funkcji "Szukaj". Poprawny tytuł oraz dział ułatwi odpowiedź na pytanie.
|
Witam,
Nie będę tworzył nowego tematu. Chciałbym umieścić muzykę na wszystkich podstronach z regulacją siłu głosu (player) i możliwością całkowitego wyłaczenia muzyki przez odwiedzających moją stronę. Chcę żeby to działało we wszystkich typach przeglądarek. Czy mogę poprosić o script i instrukcję gdzie mam go wkleić ? Dziękuję Roman |
| |||
| |||