|
Forum uCoz Ogólna informacja Pierwsze kroki z uCoz Jak edytować "Moją stronę" |
Jak edytować "Moją stronę" |
Są dwa sposoby na edycję tytułu "Mojej strony" - łatwiejszy i bardziej skomplikowany. Zacznijmy od łatwiejszego sposobu:
1. Zaloguj się na swoją stronę jako Administrator. 2. Znajdź Pasek Administratora (menu na górze strony), wybierz Kreator -> Włącz Kreator. 3. Wybierz tytuł "My Site" i zamień go na dowolny tekst. 4. Teraz musimy zapisać zmiany. Przejdź do Pasek Administratora -> Kreator -> Zapisz zmiany. To już wszystko!!! Druga opcja jest bardziej skomplikowana ale zapewnia też więcej opcji: zastępowanie tekstu obrazkiem, zmiana koloru tekstu itp. 1. Przejdź do Panelu Zarządzania (PZ) -> Zarządzanie wyglądem. Tytuł "Mojej strony" znajduje się zawsze w bloku "Górna część witryny". 2. Znajdż tekst "My site" w kodzie, powinien być pomiędzy tagami Code <!-- <logo> -->My site<!-- </logo> --> Gdy znajdziesz powyższy tekst, możesz go dowolnie edytować, np.:
Jak edytować "Moją stronę"? Przed zadaniem pytania skorzystaj z funkcji "Szukaj". Poprawny tytuł oraz dział ułatwi odpowiedź na pytanie.
|
O kurcze, to będe musiała grzebać w kodzie
Post edytowany przez bonmonika75 - Czwartek, 27-04-2017, 13:45
|
| |||
| |||