|
Forum uCoz Ogólna informacja Aktualizacje serwisu Przedstawiamy Nowy Moduł - Media Społecznościowe |
Przedstawiamy Nowy Moduł - Media Społecznościowe |
Dziś chcemy poinformować o uruchomieniu modułu służącego automatycznemu publikowaniu informacji ze stron uCoz w mediach społecznościowych. Obecnie publikacja działa dla dwóch modułów: Newsy oraz Blogi. Moduł Mediów Społecznościowych jest dostępny w pełni za darmo, idealnie aby publikować treści na takich portalach. Mamy nadzieje że użytkownicy będą korzystać z niego intensywnie i polubią go tak jak i my. Aktualizacja jest dostępna dla wszystkich serwerów. Dlaczego go potrzebujesz? Główną zaletą dla właścicieli stron jest zwiększenie komfortu podczas pracy z portalami społecznościowymi. System będzie wysyłał automatycznie newsy do podłączonych sieci społecznościowych a administrator nie musi już wykonywać tego ręcznie. Jak to działa? 1. Po pierwsze uruchom moduł poprzez Panel Zarządzania twojej strony: 2. Po dodaniu modułu należy połączyć się (autoryzować dostęp) do odpowiedniego konta strony społecznościowej: Jak widać proces autoryzacji jest prosty i dla większości kont wymaga tylko zalogowania się na odpowiednie konto. Nie trzeba nawet za każdym razem wprowadzać na nowo hasła i loginu. Logowanie będzie odbywało się automatycznie. To już wszystko - możesz teraz dodawać wpisy na portalach społecznościowych. 3. Po dodaniu wpisu na stronie, możesz sprawdzić status publikacji. Przejdź do menu "Statusy repostów": Automatyczne wysyłanie wpisów odbywa się raz na 20 minut. U góry strony pojawia się licznik odliczający czas do kolejnego wysłania wpisów. Możesz rzecz jasna opublikować dowolny wpis w każdym momencie i nie czekać na jego kolej. Dodatkowe informacje Jak widać moduł jest niesłychanie prosty w obsłudze, niemniej pojawia się kilka informacji dodatkowych o których warto wiedzieć: * obecnie możliwe jest wysyłanie treści do następujących stron: Facebook, Twitter, LinkedIn oraz Tumblr, * publikowanie jest możliwe zarówno do grup jak i na strony publiczne: istnieje możliwość wyboru wszystkich stron lub grup gdzie administrator ma możliwość publikowania wpisów, * tylko jedna z grup może być wybrana dla jednego modułu (obecnie są to Newsy oraz Blog) dla publikacji treści (innymi słowy nie jest możliwe publikowanie wpisów do kilku grup na raz - jedna grupa w jednej sieci społecznościowej); * jeśli posiadasz połączone ze swoją stroną sieci społecznościowe ale nie chcesz publikować danego wpisu, nie musisz odłączać ich za każdym razem w Panelu Zarządzania; wystarczy wybrać ikonę sieci społecznościowych aby sprawić by była nieaktywna (biało-czarna): * ponowne publikowanie wpisu nie jest możliwe; jeśli wpis został wysłany poprawniem, ikona ręcznej publikacji stanie się nieaktywna, * obecnie pracujemy nad problemem połączenia konta Facebooka ze stronami posiadającymi własne domeny - rozwiązanie powinno pojawić się lada chwila. Jeśli pojawią się jakieś pytania - zachęcamy do zadawania ich poniżej. A już niedługo kolejna aktualizacja!!! Załączniki:
1082078.png
(25.5 Kb)
·
5468147.jpg
(35.6 Kb)
·
6685681.jpg
(113.1 Kb)
·
5230887.jpg
(61.1 Kb)
·
8104268.png
(7.5 Kb)
·
7571851.png
(37.2 Kb)
Przed zadaniem pytania skorzystaj z funkcji "Szukaj". Poprawny tytuł oraz dział ułatwi odpowiedź na pytanie.
|
Witam, u mnie ten moduł nie działa na facebooku. Niby wszystko połączyłem, ale aktualności nie przenoszą się na facebook. I druga sprawa, że facebook blokuje moją stronę www.ksplaybasket.ucoz.pl. Nie mogę wrzucać linku mojej strony w postach na FB. Od razu blokują moją stronę ze względów bezpieczeństwa. Co się dzieje?
|
Jeśli wam ta opcja nie działa prawidłowo to możecie zastosować: www.addthis.com/get/sharing
Post edytowany przez Fantagiro - Czwartek, 28-11-2013, 20:40
|
Niestety ciągle wyskakuje to okienko lub podobne...
( Materiał, który próbujesz udostępnić, zawiera link, który nasze systemy zabezpieczające uznały za niebezpieczny. ucoz.pl Usuń ten link, aby kontynuować. Jeśli wydaje Ci się, że widzisz to w wyniku błędu, powiadom nas o tym. ) nie mam pojęcia w czym może tkwić problem który dotyczy jedynie FB . Post edytowany przez dwkojotao - Piątek, 29-11-2013, 10:38
|
Skoro pojawił się tutaj w końcu ktoś z supportu to odświeżam temat.
Facebook cały czas blokuje domeny ucoz. |
Fantagiro,
Tak jest, zdajemy sobie z tego sprawę i wysłaliśmy prośbę o rozwiązanie problemu do supportu facebooka- nie jest to żaden brak w kodzie itp. po naszej stronie i szczerze powiedziawszy nie mamy pojęcia co jest problemem. Tym bardziej, że zablokowana jest jedynie polska domena *.ucoz.pl. W każdym razie- będziemy na bieżąco informować o postępie w tej kwestii. |
nick - wielkie dzięki za odpowiedź.
Mam nadzieje, że facebook odblokuje domene. |
Niestety ciągle wyskakuje to okienko lub podobne... ( Materiał, który próbujesz udostępnić, zawiera link, który nasze systemy zabezpieczające uznały za niebezpieczny. ucoz.pl Usuń ten link, aby kontynuować. Jeśli wydaje Ci się, że widzisz to w wyniku błędu, powiadom nas o tym. ) nie mam pojęcia w czym może tkwić problem który dotyczy jedynie FB . Ten sam problem istnieje na Twitterze. Jeśli chcesz coś udostępnić ze swojej witryny ucoz Twitter informuje, że witryna ma szkodliwe oprogramowanie i jest niebezpieczna. Czy ktoś wie, dlaczego tak się dzieje? |
efeb13,
Zostało to spowodowane przez nadużycie uCoz i naszego regulaminu- dział Wsparcia Techniczego codziennie przeczesuje tworzone strony w celu wykrycia nielegalnych treści/ spamu/ phishingu- zdarzało się jednak, że takie szkodliwe strony zostały stworzone przy użyciu uCoz. Być może twitter dopiero teraz "przetworzył" np. nawet stare zgłoszenie dotyczące strony zawierającej szkodliwą treść- ciężko jest bowiem stworzyć algorytm wyłapujący np. phishing. W konsekwencji- mimo iż według naszych obserwacji nie ma obecnie żadnej strony osadzonej na domenie ucoz.pl, która mogłaby zawierać szkodliwą treść czy formularze- facebook/ twitter na podstawie pojedyńczych przypadków uznał wszystkie strony osadzone na domenie ucoz.pl za potencjalnie zawierające niepożądaną treść. Z naszej strony mogę zapewnić, że staramy skontaktować się z supportem facebooka i twittera (co nie jest tak łatwe) bądź też wypracować inne- nawet tymczasowe- rozwiązanie tego problemu. |
UWAGA!
Oficjalnie możemy poinformować, że problem został zażegnany! Na facebooku bezproblemowo można już udostępniać linki do stron osadzonych na domenie ucoz.pl- tak, jak np. tu: https://www.facebook.com/ucozpolska/photo.php?fbid=270996843082199 |
| |||
| |||